
η ομάδα μας
Η Βίκυ και η Μαρία μετά από χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε άλλα θεραπευτικά πλαίσια, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο και να δημιουργήσουν, το 2018, το «ΒΗΜΑΤΙΖΩ».
Στόχος τους είναι να προσφέρουν υπηρεσίες ειδικών θεραπειών, υψηλής ποιότητας για να στηρίζουν κατάλληλα το παιδί, τον έφηβο, την οικογένεια. Το «Βηματίζω» αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία για τη θεραπευτική διαδικασία.
Βασιλική (Βίκυ) Μπαλτουμά
Συνιδρύτρια, Λογοθεραπεύτρια
Η Βίκυ Μπαλτουμά είναι η επιστημονική υπεύθυνη του «Βηματίζω». Από το 2007 έως σήμερα εργάζεται σταθερά ως λογοθεραπεύτρια (Α.Τ.Ε.Ι Ιωαννίνων) παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και σε εφήβους. Πραγματοποίησε την προσωπική της εποπτεία συμμετέχοντας σε ομάδα θεραπευτών με επικεφαλής τον λογοθεραπευτή Γιώργο Καλομοίρη (2010 – 2018). Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων όπως PECS, MAKATON, κοινωνικές ιστορίες, SOS Approach to Feeding, Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία & SIMATA κ.α.). Έχοντας αποκτήσει εμπειρία στις διαταραχές του προφορικού λόγου και της επικοινωνίας, άσκησε την επαγγελματική της δραστηριότητα και στο ιδιωτικό της γραφείο από το 2015 έως το 2018.
Μαρία
Δασκαλάκη
Συνιδρύτρια, Γραμματειακή Υποστήριξη
Η Μαρία Δασκαλάκη είναι πτυχιούχος βρεφονηπιοκόμος (ΙΕΚ ΣΒΙΕ). Σε συνέχεια των σπουδών της, καταρτίστηκε στην Ειδική Αγωγή. Από τον Οκτώβρη του 2024, παρακολουθεί το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Παιδοψυχολογία και Συμβουλευτική Οικογενειών» στο Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εργάζεται από το 2006 σε χώρους όπου προσέρχονται παιδιά με αναπτυξιακές και εξελικτικές διαταραχές και είναι ο «συνδετικός κρίκος» της ομάδας. Έχει αναλάβει την γραμματειακή υποστήριξη του «Βηματίζω» και οργανώνει, συντονίζει και φροντίζει τα πάντα έτσι ώστε όλα να γίνονται σωστά και στην ώρα τους.
Σμαρώ Μόσχου
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια
Η Σμαρώ Μόσχου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2017. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» του τμήματος Ιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει επιλέξει να εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική, στο Εργαστήρι Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής «Ροδάκινο». Εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε παιδιά, εφήβους, γονείς και ενήλικες.
Αναστασία Μανιατοπούλου
Eιδική Παιδαγωγός
Η Αναστασία Μανιατοπούλου ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Παιδαγωγικό Τμήμα. Στη συνέχεια, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή (University of Nicosia) και ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό στο ειδικό σχολείο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» όπου ολοκλήρωσε και την πρακτική της άσκηση. Συνέχισε την επιμόρφωσή της αποκτώντας πιστοποίηση σε διάφορες μεθόδους (γλώσσα Braille, ΜΑΚΑΤΟΝ, Αθηνά Τεστ, Math-ProS Test κ.α.). Έχει εργαστεί σε δημόσια σχολεία ως εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης και τμήματος υποδοχής. Τα τελευταία χρόνια, εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός, παρέχοντας υπηρεσίες αξιολόγησης και αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών, σε ιδιωτικές δομές.
Θοδωρής Δρούλιας
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Ο Θοδωρής Δρούλιας είναι πτυχιούχος ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και από το 2003 εργάζεται σε κοινοτικές δομές για ψυχικά πάσχοντες, άτομα στο φάσμα του αυτισμού και εξαρτημένους από ουσίες ως ψυχολόγος και ως επόπτης. Είναι Συστημικός Θεραπευτής, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA). Έχει εκπαιδευτεί στο Συμβολόδραμα και είναι μέλος του Ελληνικού developing group για την Αναλυτική Ψυχολογία του Carl Jung. Βασική του πεποίθηση είναι η σύνδεση Αναλυτικής Ψυχολογίας και Συστημικής σκέψης. Έχει ασχοληθεί για χρόνια με την εκπαίδευση ψυχολόγων στην Συστημική ψυχοθεραπεία. Το 2019, εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο “Σύμβολα του Εαυτού - Εικόνες της Ζωής” από τις εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ, το οποίο συνέγραψε με τον συνάδελφό του Νίκο Ρούσσο. Αρθρογραφεί στο innerself.gr και εργάζεται και ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής και ως επόπτης.
Μαρία Κούτρα
Εργοθεραπεύτρια
Η Μαρία Κούτρα είναι απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή - Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα τον αυτισμό, τη δυσγραφία, τις γραφοκινητικές δεξιότητες, τη σχολική ετοιμότητα κ.α. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα παρέμβασης της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης S.I. της Ayres, που διοργανώνεται από το κέντρο «Συν-Εργασία», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας University of Southern California καθώς και στο πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης (“Intensive Interaction”) αλλά και στο Πρωτόκολλο Wilbarger. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά - εποπτικά σεμινάρια στην παιδιατρική εργοθεραπεία και πλέον πραγματοποιεί ατομικές εποπτικές συναντήσεις. Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία σε χώρους παροχής υπηρεσιών εργοθεραπείας, μεταξύ των οποίων είναι το Νοσοκομείο ΚΑΤ, ο οργανισμός ΕΛΕΠΑΠ καθώς και δημοτικά σχολεία, γενικής και ειδικής αγωγής. Εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές ηλικίας 2.5-12 ετών. Τέλος, έχει εργαστεί εθελοντικά στο Σύλλογο Αναπήρων Ατόμων με Κινητικό Περιορισμό «Περπατώ».
Μαρία Κατσούλη
Εργοθεραπεύτρια
Η Μαρία Κατσούλη είναι απόφοιτη του τμήματος εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων (SOS Approach to Feeding, δυσγραφία, αναπτυξιακές διαταραχές κ.α.). Έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα δομημένης εκπαίδευσης TEACCH, στο πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης «Intensive Interaction» και στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Integration). Εργάζεται ως παιδιατρική εργοθεραπεύτρια σε απογευματινές δομές έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε παιδιά με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές ηλικίας 18 μηνών – 18 ετών.
Σεβαστή (Σέβη) Οργιανέλη
Λογοθεραπεύτρια
Η Σέβη Οργιανέλη αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ηπείρου το 2020 και από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2010. Για την επιστημονική της κατάρτιση έχει εκπαιδευτεί σε μεθόδους όπως TEACCH, Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία & SIMATA, Integrated Voice Therapy, Feeding Therapy - θεραπευτική σίτιση. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή, για τον Αυτισμό και για την θεραπεία μέσω Τέχνης. Συμμετέχει σε ομαδικές κι ατομικές εποπτείες λογοθεραπείας. Εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια σε απογευματινές ιδιωτικές δομές παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε παιδιά κι εφήβους.
Μαρία Παυλίδου
Εργοθεραπεύτρια
Η Μαρία Παυλίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών. Κατέχει BSc του «Παιδαγωγικού Tμήματος Ειδικής Αγωγής» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πιστοποίηση εκπαίδευσης στη γραφή «Braille». Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Τμήμα του ΤΕΦΑΑ, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο «Δημιουργική και Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή» με την κατεύθυνση «Ειδική Αγωγή». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα τη ΔΑΦ, τη ΔΕΠ-Υ, τη δυσγραφία, τη σχολική ετοιμότητα, τις επιτελικές λειτουργίες και τη ψυχοκινητική αγωγή. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα της Εντατικής Αλληλεπίδρασης “Intensive Interaction”. Διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία σε ειδικά και γενικά ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Έχει παρακολουθήσει ετήσιο κύκλο εποπτείας παιδιατρικών εργοθεραπευτών και πλέον πραγματοποιεί ατομικές εποπτείες εργοθεραπείας. Εργάζεται ως παιδιατρική εργοθεραπεύτρια σε απογευματινά πλαίσια έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, ηλικίας 2-18 ετών.
Αναστάσιος (Τάσος) Γιαννόπουλος
Εργοθεραπευτής
Ο Τάσος Γιαννόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών ως παιδιατρικός εργοθεραπευτής παρέχοντας υπηρεσίες σε περιστατικά από 3 – 13 ετών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία σε δομές όπως το Ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειον», το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά και το κέντρο αποκατάστασης “Attica”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, τα οποία αφορούν τη δυσγραφία, το παιχνίδι ως θεραπευτικό μέσο, τις μαθησιακές δυσκολίες, την αισθητηριακή επεξεργασία και τον θεσμό της παράλληλης στήριξης. Επιπρόσθετα, έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο Wilbarger. Έχει παρακολουθήσει εποπτικούς κύκλους που αφορούν την παιδιατρική εργοθεραπεία και πλέον πραγματοποιεί ατομικές εποπτικές συναντήσεις. Tέλος, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα τη Μουσικοθεραπεία, εντάσσοντας έτσι τη μουσική στο εργοθεραπευτικό του πρόγραμμα.
Αγγελική Παπαγεωργίου
Λογοθεραπεύτρια
Η Αγγελική Παπαγεωργίου αποφοίτησε από το Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών το 2022. Έκτοτε, εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιατρικό πληθυσμό και βρίσκεται υπό συνεχή προσωπική εκπαιδευτική επιμόρφωση και εποπτεία. Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια για τον αυτισμό, τις αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, τις μαθησιακές δυσκολίες, την Εντατική Αλληλεπίδραση και τη θεραπεία της παιδιατρικής διαταραχής σίτισης. Επιπρόσθετα, έχει εκπαιδευτεί στα προγράμματα ΜΑΚΑΤΟΝ, PECS, Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία & SIMATA.